Hirdetés

Időjárás-előrejelzés - Vajon mikor érkezik a csapadék?

Időjárás-előrejelzés - Vajon mikor érkezik a csapadék?

Időjárási hírek

2018.10.15. 22:23

Kritikus a csapadékhiány.

Hirdetés

Egyre kritikusabb a csapadékhiány - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn honlapján.

Mint kifejtették: a következő 8-10 nap során sincs kilátásban komolyabb csapadék, így tovább folytatódik az aszályos idő.
A talaj az ország nagy részén száraz vagy egyenesen "csontszáraz". Emiatt a repce és az őszi kalászosok is sokfelé sínylődnek - tették hozzá.

Kedden főként az ország nyugati felén már erősebben felhős körzetek is lehetnek, de nagyobbrészt napos, a Dunától keletre túlnyomóan derült időre számíthatunk. Csapadék sehol sem valószínű. A délkeleti szél napközben több helyen megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +10 fok között valószínű. A magasabban fekvő helyeken, vízparton, belvárosokban és a szelesebb részeken lesz enyhébb a hajnal. Az Észak-Alföldön, a Nyírségben, az Északi-középhegység völgyeiben viszont talajmenti fagy, néhol gyenge fagy továbbra is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 18 és 24 fok között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a hét további részében is folytatódik a napsütéses, száraz, meleg idő. A maximumok 20 fok körül alakulnak, de a leghidegebb órákban helyenként fagypontig is hűlhet a levegő.

.