Hirdetés

Két napig ezeket a fő közlekedési útvonalakat lezárják Budapesten
MTI Fotó Máthé Zoltán (archív)

Két napig ezeket a fő közlekedési útvonalakat lezárják Budapesten

2018.10.07. 19:15

Útlezárásokra, torlódásra számíthat a jövő hét elején Budapesten.

Hirdetés

Egy külföldi delegáció érkezése miatt forgalomkorlátozásokra kell készülni hétfőn és kedden - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint elsősorban a belvárosi főútvonalakon kell időszakos forgalomkorlátozásra számítani, és több közösségi közlekedési járat rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik. 

Lezárják hétfőn kora reggeltől késő délutánig a Kossuth Lajos teret és közvetlen környékét, a téren az M2-es metró sem áll meg. 

Rövidebb időszakra korlátozzák a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környéki utakat is. Ezért akinek a repülőgépe 8-án hétfőn 11 és 14 óra között, illetve 9-én kedden délután indul, annak célszerű lényegesen korábban elindulnia otthonról - javasolják.

Hétfő reggel 6 órától kedden délután 6-ig lezárják a Lánchidat és a fővárosi Széchenyi István teret delegáció miatt - ezt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közölte még pénteken, jelezve, hogy ezeken a napokon tartózkodik Magyarországon Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök.

A rendőrség honlapján olvasható tájékoztatás szerint vasárnaptól keddig ideiglenes forgalomkorlátozás lép érvénybe, amely a főváros I., II., V., VI., X., XIII., XIV., XV., XVI. és XVII. kerületét is érinti. Sok helyen tilos lesz megállni.

Szakaszosan és időszakosan lezárnak több utat, útvonalat: hétfő délelőtt 11-től délután 2-ig például a 4-es főutat, az M3-as autópálya bevezető szakaszát, a Hősök terét és az Andrássy utat érinti az intézkedés.

.