2018-ban ők kapták a szombathelyi Weöres Sándor Színház Holdbeli csónakos-díját

2018.10.06. 12:08

A szombathelyi Weöres Sándor Színház születésnapján ők vehették át a rangos kitüntetést az előző évadban végzett munkájukért.

Hagyományosan októberben, a színház születésnapján egy színész és a technikai személyzet egy tagja veheti át a Weöres Sándor Színház Szenátusa által alapított Holdbeli csónakos-díjat az előző évadban végzett munkájáért.

A 2017/2018-as, jubileumi évad teljesítménye alapján a Holdbeli csónakos-díjat Vlahovics Edit színművész, illetve a technikai személyzetből Varga Alexandra jelmeztár-vezető kapta a Revizor bemutatója után szervezett, hagyományos díjátadó ceremónián.

A Weöres Sándor Színház Szenátusa 2011 júniusában, legelső tanácskozásán döntött arról, hogy díjat alapít az évad legjobb színészi alakításának és legjobb háttér-tevékenységének elismerésére. Azóta minden évben, immáron nyolcadik alkalommal a színház születésnapján egy színművész és a technikai személyzet egy tagja veheti át a rangos kitüntetést az előző évadban végzett munkájáért.

Az Opel Szentgotthárd Kft. 2013-ban csatlakozott saját díjával, az Opel-különdíjjal. A két hétre szóló autóhasználatot - tele tankkal -, ajándékcsomagot és oklevelet évente egy színművész és egy háttér dolgozó kaphatja meg.

Az Opel-különdíjat, amelyet a közönség szavazott meg online, Jámbor Nándor színművész, illetve a társulat és a színház munkatársai voksai alapján a háttér dolgozók közül Ősze Ferenc portás vehette át.

 

Korábbi Holdbeli csónakos-díjazottak

2011 - Csonka Szilvia színművész és Černay Štefan helyettes színpadmester

2012 - Orosz Róbert színművész és Nagy Kornél kellékes

2013 - Bajomi Nagy György színművész és Kiss Zoltán világosító

2014 - Nagy Cili színművész és Balogh Lívia súgó, Kottán Éva fodrász (megosztva)

2015 - Trokán Péter színművész és Jenei Ágnes kellékes

2016 - Endrődy Krisztián színművész és M. Kapornaki Rita rendezőasszisztens

2017 - Mertz Tibor színművész és Baranyai István díszítő

             Egyéni és egyedi teljesítményért különdíj: Szabó Róbert Endre színművész

Galéria

.