Hirdetés

Egyetemi rangsor - A világ legjobb négyszáz egyeteme között a Semmelweis

Egyetemi rangsor - A világ legjobb négyszáz egyeteme között a Semmelweis

MTI

2018.11.20. 16:39

A listán több mint 1250 egyetem szerepelt.

Hirdetés

Élettudományokban, valamint az orvos-egészségtudományi kategóriában a világ négyszáz legjobb egyeteme között szerepel a Semmelweis Egyetem (SE) a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) 2019-es nemzetközi képzésterületi rangsorában - közölte az SE kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták, az élettudományok, valamint az orvos-egészségtudományi képzésterületi rangsorban a Semmelweis Egyetemet a 301-400., a Pécsi Tudományegyetemet a 401-500., a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem képzéseit pedig az 501-600. kategóriába sorolta a THE.
 

A Semmelweis Egyetem európai viszonylatban a legjobb 200 között szerepel - tették hozzá.

Ismertették: a régióból a bécsi orvosi egyetem érte el a legjobb eredményt, képzéseit a 101-125. helyre sorolták. A rangsor élén az Oxfordi Egyetem áll, dobogós helyen végzett a Harvard és a Cambridge is.

A világrangsor készítői a képzésterületek vizsgálatakor - az összegyetemi rangsorhoz hasonlóan - öt terület (oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció) 13 teljesítménymutatója alapján mérik az intézményeket, de a módszertant mindig az adott képzésterülethez igazítják - olvasható a közleményben.

Hozzáfűzték, a listán több mint 1250 egyetem szerepelt, amelyek között hét magyar is volt.

.