Hirdetés

Időjárás-előrejelzés a hétvégére - Fokozatos lehűlés várható a hétvégén, akár fagyhat is
unsplash.com

Időjárás-előrejelzés a hétvégére - Fokozatos lehűlés várható a hétvégén, akár fagyhat is

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2018.11.15. 22:30

Friss időjárási hírek a hétvégére.

Hirdetés

A hétvégén is folytatódik a száraz idő, vasárnap estig nem várható csapadék. Emellett fokozatos lehűlésre kell készülni. A hét végére már 10 fok alatt alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu


Éjszaka általában derült vagy kissé felhős lesz az ég, de - elsősorban a Dunántúlon - lehetnek felhősebb körzetek is. Pénteken sok lesz a napsütés, gyengén gomolyfelhős idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél csütörtökön elsősorban az ország keleti harmadában, pénteken viszont már nagyobb területen megélénkül, néhol megerősödik. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 8 és 13 fok között várható.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett továbbra sem várhat csapadék nem várható. A légmozgás többfelé élénk, helyenként erős lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 1, a maximumhőmérséklet plusz 6-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, de estig csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 4-8 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

.