Hirdetés

Ezért érezhet ma olyan erős fejfájást.

Hirdetés

Sokszor a különböző fronthatások miatt érezzük magunkat rosszabbul. Leginkább azokat viselik meg a különböző fronthatások, aki már eleve legyengültek, betegek, vagy érzékenyebbek az időjárás-változásra.

Fronthatást a hőmérséklet, a légnyomás, a páratartalom, a szélerősség egyidejű, hirtelen változásai idézhetik elő. Az időjárás-változást a nagy kiterjedésű, eltérő fizikai tulajdonságú légtömegek kicserélődése okozza. Az emberek nagy százaléka az időjárásra érzékeny, különböző egészségügyi problémák lépnek fel hidegfront vagy a melegfront átvonulása előtt ill. alatt. Szombaton melegfront hat szervezetünkre. 

 

A melegfront hatásai

A melegfront átvonulása előtt a tünetek már korábban jelentkeznek. Ilyenkor gyakoribbá válnak a migrénes panaszok, sokkal többen panaszkodnak fejfájásra. A melegfront átvonulása előtt fokozott álmatlanságot, feszültségérzést, fejfájást, teljesítőképesség csökkenést is érezhetünk. A koncentráló-képesség hiánya miatt, a munkában teljesítmény csökkenést érezhetünk, az utakon pedig gyakrabbá válnak a balesetek.

Melegfront átvonulása esetén szaporábbá válhat a pulzus, a légzés és a szívműködés valamint ingadozhat a vérnyomás. Megemelkedhet a gyulladásra, a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások valamint a fertőző betegségek. Étvágytalanság is jelentkezhet.

A melegfront hatására az érzelmi és értelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából, ezért ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható.

.