Hirdetés

Jön a téli rezsicsökkentés: Több mint 400 ezer kapnak támogatást
pixabay.com

Jön a téli rezsicsökkentés: Több mint 400 ezer kapnak támogatást

Rezsicsökkentés

MTI

2018.11.28. 20:17

Több mint 400 ezer háztartás részesül a támogatásból.

Hirdetés

Összesen több mint 400 ezer háztartás kaphat tüzelőt, illetve támogatást a téli rezsicsökkentés keretében - derül ki a Belügyminisztérium (BM) MTI-hez eljuttatott közleményéből.

 Mint írták: a kormány döntött a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, kiépített gázhálózattal rendelkező településeken fával és szénnel fűtő háztartások egyszeri támogatásáról.

A településektől október 15-éig beérkezett igények szerint 2886 önkormányzat 372 120 háztartása jelezte fűtőanyag igényét. A teljes támogatási összeg több mint 4,4 milliárd forint.

 

A BM által folyósított összegből az önkormányzatok gondoskodnak a háztartásonként 12 ezer forint értékű tüzelőanyag biztosításáról az igénylők számára, akik már az idei téli fűtési szezonban átvehetik a tüzelőt.
 

Emlékeztettek: a kormány korábbi döntése értelmében azok a családok is megkapták a téli rezsicsökkentést, akik olyan településen élnek, ahol nincs kiépített gáz- vagy távhőszolgáltatás. Az érintett 284 településsel a BM már korábban megállapodást kötött és a támogatást is átutalta. Ezeken a településeken az önkormányzatok szeptember végéig gondoskodtak arról, hogy a családok készpénz formájában megkapják a téli rezsicsökkentést.

Ebbe a kategóriába 29 ezer háztartás tartozik, amelyek támogatására 346 millió forintot biztosított a kormány - olvasható a BM közleményében.

.