Hirdetés

Időjárás-előrejelzés - Ilyen időjárás várható az év utolsó hétvégéjén
pixabay.com

Időjárás-előrejelzés - Ilyen időjárás várható az év utolsó hétvégéjén

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2018.12.28. 14:27

Térképen mutatjuk, mely területekre adtak ki figyelmeztetést is.

Hirdetés

Borús, sokfelé esős idő várható az év utolsó hétvégéjén

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken a hajnali óráktól elsősorban a Dunától keletre, estefelé pedig inkább már csak a Tiszántúlon várható eső, záporeső. A szél egyre nagyobb területen megélénkül, néhol megerősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű. Késő estére -1, +7 fokra hűl le a levegő.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

 Szombaton a Nyugat-Dunántúlon süthet ki hosszabb időre a nap, míg északkeleten tartósan borult tájak is lehetnek. Érdemi eső elsősorban a nap első felében lehet a Tiszántúlon, a hegyekben havas eső is kialakulhat. Hajnalban az északkeleti határ közelében ónos eső sem kizárt. Néhol megerősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 4, napközben plusz 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

 

Időjárás-előrejelzés vasárnapra
 

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap reggelig az ország északi felén, később sokfelé várható eső, illetve északkelet felé haladva egyre nagyobb eséllyel havas eső. Estére kelet felé elvonul a csapadék, de mögötte még egy-egy zápor kialakulhat.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

A szél erős, főleg az Észak-Dunántúlon viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 8 fok között alakul.

.