Hirdetés

Ilyen időjárás várható a hétvégén - Térképen mutatjuk, hol várható ónos eső
pixabay.com

Ilyen időjárás várható a hétvégén - Térképen mutatjuk, hol várható ónos eső

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2018.12.07. 16:43

Kiadták a figyelmeztetést: Itt kell vigyázni az ónos esővel

Hirdetés

A hétvégén is folytatódik a változékony idő, napsütésre, csapadékra is készülni kell. Többfelé 5, helyenként 10 fok körül is alakulhatnak a maximumok

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Az Északi-középhegységben ma délután, este helyenként gyenge ónos eső előfordulhat. Az éjszaka második felében hidegfronti csapadékzóna érkezik, melyből szombaton a nap első felében főként az Északi-középhegységben (esetleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legészakibb vidékein) akár nagyobb területen is hullhat ónos eső.

Előbbi tájakon a szombat délutáni órákban havas esőbe, havazásba válthat a csapadék, de síkvidéken legfeljebb néhol alakulhat ki lepelnyi hóréteg.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombat hajnalra - Forrás:met.hu

Szombaton sokfelé várható eső, zápor, eleinte az északkeleti térségben esetleg ónos eső is lehet, majd a déli óráktól nyugat felől szűnik a csapadék. A Dunántúlon nagy területen megerősödik a szél. A leghidegebb órákban általában plusz 3 és 7 fok között, de északkeleten csak 0 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben az ország nagy részén 5-9, északkeleten 2-5 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap rövid, naposabb időszakok is lehetnek, elszórtan kialakulhat eső, zápor. A szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 4 és 11 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.
 

.