Hirdetés

Időjárás-előrejelzés - Mutatjuk, változik-e az időjárás Luca napján

Időjárás-előrejelzés - Mutatjuk, változik-e az időjárás Luca napján

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2018.12.12. 22:27

Ilyen időjárásra számíthatunk Luca napján.

Hirdetés

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé hidegebb, kissé szárazabb léghullámok érkeznek, számottevő csapadék nem valószínű.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökön délelőttre - Forrás: met.hu

Éjszaka változóan felhős lesz az ég, néhol hószállingózás kialakulhat. Főként északkeleten és délnyugaton foltokban köd képződhet. Csütörtökön közepesen és erősebben felhős területek, illetve időszakok egyaránt lesznek, számottevő csapadék nem valószínű, de jelentéktelen hószállingózás nem kizárt. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

Időjárás-előrejelzés csütörtökön délutánra - Forrás: met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 0 és +5 fok között alakul.

 

Időjárás-változás péntektől:

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás: met.hu

Délnyugat felől beborul az ég, és péntek délutántól délnyugat felől havazás kezdődik, amely szombat reggelre északkeletre is átterjed. Nagy területen jelentősebb hótakaró alakulhat ki.

Vasárnap nyugaton már felszakadozik a felhőzet, keleten is egyre kevesebb helyen valószínű havazás. Hétfőn ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen számíthatunk hószállingózásra, kisebb havazásra. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között várható.

 

.