Hirdetés

Időjárás-előrejelzés - Van, ahol havazásra, máshol ónos esőre és ködre figyelmeztetnek. Mutatjuk a részleteket
MTI Fotó: Varga György

Időjárás-előrejelzés - Van, ahol havazásra, máshol ónos esőre és ködre figyelmeztetnek. Mutatjuk a részleteket

Időjárási hírek

met.hu

2018.12.19. 22:58

Mutatjuk a részleteket, hol mi várható csütörtökön.

Hirdetés

Többnyire erősen felhős vagy borult, párás, ködös lesz az idő. A ködös tájakon zúzmara képződés, hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

A hajnali órákban a nyugati tájakon néhol már havazás, ónos eső kialakulhat. A hőmérséklet hajnalban általában -2 és -8 fok között valószínű, de néhol ennél több fokkal hidegebb is lehet.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Csütörtökön délelőtt többnyire borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Elszórtan számíthatunk csapadékra: északon, északkeleten hószállingózás, havazás, másutt ónos eső, fagyott eső, eső egyaránt előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a délkeleti szél a Kisalföldön megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -4 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás.met.hu

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés: köd

A Nyugat-Dunántúl kivételével több helyen számítani kell zúzmarás ködre. Kisebb hószállingózás, ónos szitálás néhol továbbra is várható. Csütörtök reggeltől a látási viszonyokban inkább javuló tendencia valószínű, az Észak-Alföldön továbbra is megmaradhat a sűrű köd.

 

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés: havazás és ónos eső

Csütörtökön nyugat felől két hullámban csapadékzóna érkezik, melynek formája az ország északi felén hószállingózás, hó, délebbre vegyesen ónos eső, fagyott eső, néhol eső lesz.

Hajnalban, reggel a nyugati határvidéken megjelenő csapadék (ónos eső, hó) délelőtt már kiterjedhet az Észak-Dunántúlra és az északi megyékre (itt jellemzően hó formában). Délután, este az ország déli felén újabb hullámban valószínű egy nyugatról kelet felé vonuló csapadékzóna, több helyen ónos eső formájában. A csapadék mennyisége általában nyom és 3 mm között alakul.

Északon lepel-3 cm hó hullhat, az ország déli felén és a nyugati határvidéken pár tized mm ónos eső valószínű, ennél több (kb. 1-2 mm) leginkább Zala, Somogy, Tolna megyében lehet helyenként.

.