Hirdetés

Ilyen időjárásra számítson kedden
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ilyen időjárásra számítson kedden

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2018.12.17. 22:27

Tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek kedd reggelre.

Hirdetés

Kedd estig a Kárpát-medence fölé szárazabb levegő áramlik, így kedden várhatóan nagyobb területen süt ki a nap, és kissé erősödik a nappali felmelegedés.


Figyelmeztető időjárás-előrejelzés

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés keddre

Kezdetben az ország nagy részén túlnyomóan borult időre számíthatunk, majd éjszaka egyre nagyobb területen szakadozik, csökken a felhőzet, és kedden alapvetően változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütéssel.

Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Holnap reggelig elsősorban a keleti határvidéken hószállingózás, gyenge havazás még előfordulhat, ezt követően már nem valószínű csapadék.

Éjszaka többfelé párássá válik a levegő, elsősorban a Dunántúlon, valamint a középső területeken zúzmarás köd is képződik, mely kedden napközben helyenként tartósan meg is maradhat. Az északi, északnyugati szél északkeleten helyenként megélénkül.

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között várható, de a derült, szélvédett helyeken -10 fok alatti értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire -1 és +5 fok között valószínű, de a tartósan borult, ködös vidékeken ennél hidegebb is lehet.
 

.