Hirdetés

Időjárás - Ónos eső, ónos szitálás miatt figyelmeztetés van érvényben
MTI

Időjárás - Ónos eső, ónos szitálás miatt figyelmeztetés van érvényben

Időjárási hírek

MTI

2018.12.03. 22:43

Ilyen időjárás várható kedden.

Hirdetés

Kedd délutánig a Kárpát-medence fölé enyhébb és nedves, majd újra hidegebb léghullámok érkeznek, továbbra is sokfelé várható eső.


Időjárás-előrejelzés keddre

Figyelmeztető-előrejelzés keddre - Forrás: met.hu

Kedd reggelig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, hosszabb ideig tartó felszakadozás a Dunántúl déli felén lehet.

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre - Forrás:met.hu

Többfelé várható ismétlődő eső, de Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén néhol ónos eső is előfordulhat. Éjszaka több helyen párássá válik a levegő, köd is képződik, a ködös tájakon szitálással, ónos szitálással. Kedden nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, az éjszaka képződött ködfoltok néhol csak lassan szűnnek meg.

Délelőtt még többfelé, majd egyre inkább csak keleten lehet eső, de délután a Dunántúlon is kialakulhat egy-egy helyen zápor.

Késő délután, este a hegyekben hózápor is előfordulhat. A déli, délnyugati szél többnyire mérsékelt marad, majd kedden egyre többfelé északnyugatira fordul a szél, megerősödik, a Bakonyban és a Balaton térségében viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +5 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 7, 12 fok között valószínű, de északkeleten helyenként 4, 6 foknál nem lesz melegebb.

.