Hirdetés

Időjárás-előrejelzés - Kicsit megváltozik az időjárás vasárnap
pixabay.com

Időjárás-előrejelzés - Kicsit megváltozik az időjárás vasárnap

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2018.12.30. 00:28

Ez vár ránk vasárnap. Egy okklúziós front éri el a térséget és ettől így változik meg időjárásunk.

Hirdetés

A következő 36 órában a Kárpát-medence is ebbe a mozgalmas zónába kerül, észak felől egy okklúziós front éri el a térséget, és emiatt vasárnap többfelé kell gyenge csapadékra is számítani.
    
Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre - Forrás:met.hu Gyengén és erősen felhős területek egyaránt lesznek, majd éjszaka mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, amelyben vasárnap csak átmeneti felszakadozások lehetnek.

Vasárnap hajnaltól egyre nagyobb területen alakulhat ki gyenge csapadék zömmel eső formájában, de néhol havas eső, a hegyekben és északkeleten esetleg is hullhat.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra - Forrás:met.hu


Nyugat, délnyugat felől helyenként előfordulhatnak élénk lökések, majd vasárnap késő délutántól a szél északnyugatira fordul, megerősödik, és az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik. Elsősorban a magasabban fekvő területeken (Alpokalja, Dunántúli-középhegység) 70 km/h fölötti lökések is előfordulnak.
 A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 1 és 7 fok között várható.