Hirdetés

Milyen sütit süssünk karácsonykor? - Három különleges sütirecept, amit a család szeretni fog

Milyen sütit süssünk karácsonykor? - Három különleges sütirecept, amit a család szeretni fog

2018.12.10. 19:47

Isteni süteményreceptek, melyből kettőt még sütni sem kell!

Hirdetés

Egy csokis, egy túrós gyümölcsös és egy citromos piskótás receptet osztunk meg Önökkel. Ebből kettő, sütést sem igényel. A legegyszerűbbel kezdjük:

Sütés nélküli, citromhabos piskótás

Sütés nélküli, citromhabos piskótás álom

Hozzávalók:

  • 500 g babapiskóta
  • 2 egész biocitrom – szükséges a leve és a héja is (Ízlés szerint + 1 zöldcitrom díszítéshez és/vagy valamilyen piros bogyós gyümölcs)
  • 1 nagypohár tejföl
  • 10 ek. porcukor vagy ennek megfelelő édesítőszer (vagy nyírfacukor, barnacukor, gyümölcscukor, Xilit stb.)
  • 3 db Hulala tejszín (vagy valamilyen kemény habbá verhető tejszín esetleg habfixálóval használva)
  • 2,5 dl tej
  • 2 vaníliás cukor

 

Elkészítés:

  • Forraljuk fel a tejet, keverjük bele a vaníliás cukrot, majd hűtsük le.
  • Egy nagyobb tálba reszeljük le a két citrom héját, facsarjuk bele a két citrom levét, majd keverjük bele a porcukrot, végül a tejfölt is. Egy másik edényben keverjük kemény habbá a tejszínt. A tejszínt öntsük bele a tejfölös masszába és keverjük hozzá.
  • Vegyünk egy szép tálat vagy tortaformát. A babapiskótákat egyesével mártsuk bele a kihűlt vaníliás cukros tejbe. Rakjuk szépen sorba egymás mellé a picit tejjel, mindkét oldalán átitatott babapiskótákat a tortaformába. Ha egy réteggel megvagyunk, tegyünk rá a krém egy harmadát. Majd folytassuk mindaddig, míg elfogy az alapanyag.
  • A tetejére krém kerüljön és a végén tetszőlegesen díszítsük. Tálalás előtt egy éjszakát pihentessük.

 

Isteni, sütés nélküli, gyümölcsös túrótorta

Elkészítése lépésről, lépésre

Isteni sütés nélküli gyümölcsös túrótorta

A sütés nélküli, gyümölcsös túrótorta hozzávalói:
A tészta hozzávalói:

  • 125 g liszt
  • 75 g vaj
  • 30 g porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 késhegyni só

Készíthetjük kekszmorzsából is a tortaalapot.

A túrós töltelék hozzávalói:

  • 50 dkg túró
  • 1-2 citromhéj (kandírozott narancs vagy citrom - ez nem szükséges)
  • 10 dkg édesítőszer vagy cukor 
  • 2-3 pohár natúr joghurt 
  • 2-3 zselatinfix
  • vanillin cukor vagy aroma

A gyümölcspuding hozzávalói a torta tetejére:

  • 1 cs. főzni való vaníliás pudigpor
  • 10 dkg cukor, 1 cs. vanillincukor
  • 20 dkg piros gyümölcs (lehet fagyasztott is)
  • fél citrom héja és leve
  • 400 ml víz

A sütés nélküli gyümölcsös túrótorta elkészítése:

1. Készítsük el az omlós tésztaalapot - 125 g liszt, 75 g vaj, 30 g porcukor, 1 tojássárgája, 1 késhegynyi só. Mindezeket gyúrjuk össze, kapcsos tortaformában kb. 10 perc alatt süssük készre. (Ha ezzel nem szertnénk vesződni, kekszmorzsa + vaj , ill zabfalatok + vajból is elkészíthetjük a tortaalapot). Erre kerül a túrós töltelék.

 

2. Túrós rész elkészítése:
Túrót kicsit törjük át, tegyük bele a cukor felét, a citrom levét és a citromhéjat.
A natúr joghurtokat öntsük egy mixerpohárba, hogy botmixerrel össze lehessen keverni, tegyük bele a cukor másik felét.
Ezutén tegyük bele a zselatin fixeket a joghurtba. Először keverjük csomómentesre, majd ezután mixerrel. (kb. 3-5 perc, esetleg egy picit pihentessük, hamarosan besűrűsödik). De annyira még nem sűrű, mint másnap amikor már kész. Öntsünk hozzá a túróhoz, kézi habverővel, vagy villával keverjük össze az egész masszát és öntsük az omlós tésztára vagy a kekszmorzsás vagy zabfalatos tortalapra.)
Érdemes fogyasztás előtt egy nappal korábban elkészíteni, hogy egy kicsit szilárduljon. A gyümölcspuding néhány óra pihentetés után kerüljön csak a tetetjére.

3. Igazi gyümölcspuding a tetejére
Hozzávalók:

  • 200 g málna/málna/áfonya vagy egyéb apró szemű gyümölcs (fagyasztott is lehet)
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás pudingpor

Egy edénybe öntsük bele az epret/málnát (vagy egyéb apró szemű gyümölcsöt), adjuk hozzá a citrom levét, öntsük fel 300 ml vízzel, és tegyük fel főni. 100 ml vízben keverjük el a pudingport, és öntsük hozzá a forrásban levő gyümölcsös keverékhez. Állandó kevergetés mellett főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

Öntsük a túrós rész tetejére. Várjunk türelmesen, míg megszilárdul. (1 éjszaka)

 

Brownie, amit vaníliafagyival tegyünk különlegessé

Brownie, ünnepekkor vanília fagyival tálaljuk

Brownie hozzávalók ​(Ezt már sütni kell!)

Tésztába

  • 1 bögre víz (2 dl)
  • 22 dkg margarin
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 dl natúr joghurt
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 bögre kristálycukor (kb. 20 dkg)
  • 2 bögre (2 dl) liszt (kb. 25 dkg)

Brownie tetejére

  • 4 evőkanál kakaópor
  • 12 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • durvára vágott dió (elhagyható)
  • 6 evőkanál joghurt

 

Elkészítés:

  • Egy lábosba tegyük bele a margarint, a 2 dl vizet, és lassan melegítsük, míg a margarin folyós nem lesz, majd tegyük bele a keserű kakaóport is. Vízfürdőben hűtsük le.
  • A lisztet keverjük össze a kristálycukorral és a szódabikarbónával. Ezután keverjük hozzá a kakaós masszát.
  • Külön tálban keverjük össsze a natúr joghurtot, a tojásokat, és a vaníliás cukrot, majd ezt is öntsük hozzá a kakaós, lisztes krémhez.
  • Egy 30x25 cm-es kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük.
  • 200 fokosra előmelegített sütőben, (alsó-felső), 20 percig süssük.
  • Tetejére: A dió kivételével, a hozzávalókat melegítsük össze. A tűzről lehúzva keverjük bele a durvára vágott diót is.

Öntsük a tészta tetejére.

Tegyük ünnepivé! Vanília fagyival tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!