Hirdetés

Középiskolai felvételik - Péntekig lehet jelentkezni a központi írásbelikre

Középiskolai felvételik - Péntekig lehet jelentkezni a központi írásbelikre

MTI

2018.12.05. 05:47

Péntekig jelentkezhetnek a diákok.

Hirdetés

Péntekig jelentkezhetnek a központi középiskolai írásbelire az általános iskolás diákok - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

A kérelmet abba az iskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg akarják írni.

    

A középfokú iskolák már korábban közzétették felvételi tájékoztatóikat, amelyekben meghatározták, milyen tanulmányi területeket indítanak a 2019/2020-as tanévben. Megjelölték azt is, hogy - az adott jogszabályi keretek között - milyen felvételi eljárással veszik majd fel a hozzájuk jelentkező tanulókat, és jelezték, ha a diákoknak központi írásbeli vizsgát kell tenniük.
    

A felvételhez központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok kérhetnek, közülük 425 középiskola (64 százalék) írta elő egy vagy több feladatellátási helyén, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi vizsgákon. 
    

Ha egy tanuló úgy tervezi, hogy februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképpen részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon - hívták fel a figyelmet.
    

Hozzátették: ezeknek az iskoláknak, illetve feladatellátási helyeknek az adatai, valamint a központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás további menetével kapcsolatos minden információ elérhető az oktatas.hu honlapon.

.