Hirdetés

Szmog - Egészségtelen a levegő minősége hét településen

Szmog - Egészségtelen a levegő minősége hét településen

MTI

2018.12.19. 11:55

Tovább nőtt a légszennyezettség.

Hirdetés

Tovább nőtt a szálló por miatti légszennyezettség - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán az MTI-t.

Közlése szerint hét településen (Budapest, Miskolc, Putnok, Salgótarján, Szolnok, Tököl, Vác) egészségtelen a levegő minősége. 

További 15 helyen (Ajka, Debrecen, Dorog, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Győr, Kecskemét, Nyíregyháza, Pécs, Sajószentpéter, Szeged, Székesfehérvár, Szombathely, Várpalota) kifogásolt a levegő minősége. Azt írták: az érintett térségekben egyre többen tapasztalhatnak légzőszervi tüneteket, mint például légúti irritáció, köhögés. 

A légzőszervi, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, az idősebb korúak és a gyermekek kerüljék a szabadban tartózkodást, aktív testmozgást.

Az egészségtelen minősítésű településeken az egészséges emberek se sportoljanak a szabadban hosszabb ideig vagy végezzenek fizikai munkát, a gyermekeket pedig óvjuk a megerőltető szabadtéri tevékenységtől

A helyes fűtési módok alkalmazásával mindenki sokat tehet azért, hogy megóvja a saját és a környezetében lévők egészségét. 

Azt írták: az érintett térségekben egyre többen tapasztalhatnak légzőszervi tüneteket, mint például légúti irritáció, köhögés. A Nemzeti Népegészségügyi Központ a kerékpárosok számára javasolja a megfelelő védőmaszk (FFP2 vagy FFP3) viselését, és a forgalmasabb utak elkerülését.

.