Hirdetés

A Dal 2019 - Rockzenekar nyerte a második válogatót
pixabay.com

A Dal 2019 - Rockzenekar nyerte a második válogatót

MTI

2019.01.26. 23:57

A showműsorból hatan kerültek be az elődöntőbe.

Hirdetés

A Fatal Error nyerte A Dal 2019 második válogatóműsorát szombaton. A zsűri döntésével még az Acoustic Planet, a The Middletonz, Vavra Bence és a The Sign, a tévénézők szavazataival a yesyes jutott tovább az elődöntőbe a Duna Televízióban és a Duna Worldön sugárzott élő showműsorban.

A metálzenét játszó Fatal Error Kulcs című dala 45 pontot kapott a zsűritől. 43 pont jutott az Acoustic Planet dalának, a Nyári zápornak, harmadikként jutott tovább a The Middletonz (benne A Dalban hatodszor induló Kállay-Saunders Andrással) és a Roses 41 ponttal, negyedikként Vavra Bence a Szótlansággal 39 ponttal, ötödikként pedig a miskolci The Sign az Ő című számmal, 38 ponttal.
    

Az első válogatón a négy zsűritag zenész, előadó - Vincze Lilla, Both Miklós, Mező Misi és Nagy Feró - mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők a produkciók elhangzása alatt 1-től 10-ig pontozhattak SMS-ben, ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így jutott tovább öt dal.
    

A hatodik továbbjutó a nézők szavazataival a yesyes és az Incomplete című dal lett, így ez a formáció is bekerült az elődöntőbe.
    

A harmadik válogatót február 2-án rendezik, onnan is hat dal jut a két elődöntőbe, amelyeket február 9-én és 16-án tartanak. A Dal 2019 február 23-i döntőjébe nyolc produkció jut.
    A Dal 2019-ről a www.adal.hu oldalon, valamint a műsor Facebook és Instagram oldalán található bővebb információ.

.