Hirdetés

Időjárás-előrejelzés hétfőre - Ónos eső miatti figyelmeztetéssel indul a hét

Időjárás-előrejelzés hétfőre - Ónos eső miatti figyelmeztetéssel indul a hét

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.01.27. 22:37

Másodfokú és elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az ónos eső miatt. Mutatjuk, hol vigyázzon.

Hirdetés

Az Északi-tenger fölött egy nagy kiterjedésű ciklon örvénylik, amelynek hullámzó frontálzónája az Alpokon át egészen a Földközi-tenger nyugati medencéjéig húzódik, és a kontinens belseje felé halad. Hétfő estig alapvetően ez határozza meg a Kárpát-medence időjárását: elsősorban a Dunántúlon és a középső országrészben várható jelentős mennyiségű csapadék.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre: Ónos eső

 

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre: Havazás

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu


Időjárás-előrejelzés hétfőre
 

Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre - Forrás:met.hu


Éjjel keleten átmenetileg csökken a felhőzet, miközben délnyugat felől fokozatosan beborul az ég, és az éjszaka második felében a Dunántúlon, hétfőn már másutt is sokfelé várható csapadék: a keleti, délkeleti megyékben esőre, másutt kezdetben vegyes halmazállapotú csapadékra, majd egyre inkább havazásra kell számítani.

A reggeli, délelőtti órákban főként a középső területeken átmenetileg intenzív ónos eső is lehet. Elsősorban a Dunántúlon és a középső országrészben kiadós mennyiségű csapadék valószínű. Eleinte délkeleti, hétfőn az északira, északnyugatira forduló szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként meg is erősödik.

Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra - Forrás: met.hu


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -6 fok között alakul, de északkeleten a kezdetben kevésbé felhős tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 0 és +7 fok között várható, délkeleten lesz a legenyhébb.

.