Hirdetés

Kiadták a riasztást: Havazás és hófúvás várható, csak ez a pár megye ússza meg
archív

Kiadták a riasztást: Havazás és hófúvás várható, csak ez a pár megye ússza meg

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.01.24. 15:17

És ez nem minden: Öt megye kap az ónos esőből is.

Hirdetés

Az ország nagy részén további havazásra, több megyében hófúvásra, néhány megyében ónos esőre is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Időjárás-előrejelzés: Havazás

Időjárás-előrejelzés - Havazás - Forrás:met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délelőtti, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Nógrád megye kivételével az egész országban elsőfokú a figyelmeztetés havazás veszélye miatt.

Időjárás-előrejelzés: Hófúvás

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Hófúvás - Forrás:met.hu

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében a hófúvás miatt van - ugyancsak elsőfokú - figyelmeztetés.

 

Ónos eső
    

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Ónos eső - Forrás:met.hu

Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar megyére és Szabolcs-Szatmár-Bereg az ónos eső veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.
    

Azt írták: délkelet felől napközben egyre több helyen várható csapadék az országban.

Péntek reggelig, délelőttig délkeleten fagyott eső, ónos eső, havas eső, másutt döntően hó valószínű.

 

Többfelé 5-10 centiméternyi hó is hullhat péntek reggelig. Egyes területeken - nagyobb valószínűséggel délen - 10 centiméternél több hó is hullhat. Péntek estétől a déli területeken további mintegy 2 centiméternyi hó várható.
    

Többfelé megerősödhet a szél is. Emiatt az Alföldön éjfélig, a Dunántúlon szombat éjfélig nagyobb területen lehet gyenge hófúvás. Egyes megyékben időnként erős hófúvás is kialakulhat, kiemelten Veszprém megye magasabban fekvő részein, elsősorban pénteken, valamint - kisebb eséllyel - a péntek esti óráktól a Dunántúl délkeleti harmadában.

A Bodrogközben kisebb területen csütörtökön is kialakulhat erősebb hófúvás - tették hozzá.
    

Csütörtökön a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 Celsius-fok között várható. Késő estére 0 és mínusz 4 fok közé csökken a hőmérséklet.

.