Hirdetés

Időjárás-előrejelzés - Erre az öt megyére figyelmeztetést adtak ki szombatra
unsplash.com

Időjárás-előrejelzés - Erre az öt megyére figyelmeztetést adtak ki szombatra

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.01.11. 22:47

Ilyen időjárás várható szombaton: Itt várható havazás és hófúvás, máshol ónos eső sem kizárt. Térképeken mutatjuk a részleteket.

Hirdetés

Szombat estig a Kárpát-medencébe nagy nedvességtartamú, kissé enyhébb levegő áramlik, ezért beborul az ég, és többfelé várható havazás.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu


Éjszaka északnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható havazás, hajnalban északnyugaton havas eső, eső is eshet, nyugaton néhol ónos eső sem kizárt. Szombaton jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán átmeneti szakadozások lehetnek a felhőzetben.
 

Időjárás-előrejelzés szombat hajnalra - Forrás:met.hu

Szombaton jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán átmeneti szakadozások lehetnek a felhőzetben.

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre - Forrás:met.hu

Keleten, északkeleten többfelé, másutt egyre kevesebb helyen számíthatunk havazásra, főként a Dunántúlon havas eső is lehet. Fokozatosan mérséklődik a légmozgás, majd éjszaka és szombaton többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként meg is erősödik a nyugati szél. 

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb hőmérséklet az éjszaka első felében áll be, általában -2 és -10 fok között, a kezdetben derült, szélcsendes, hóval borított területeken helyenként -10 fok alatt alakul. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire -4 és +5 fok között várható, az alacsonyabb értékekre északkeleten számíthatunk.

.