Hirdetés

Időjárás-előrejelzés - Ilyen időjárás lesz vasárnap: ónos esőre figyelmeztetnek
pixabay.com

Időjárás-előrejelzés - Ilyen időjárás lesz vasárnap: ónos esőre figyelmeztetnek

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.01.12. 22:47

Három megyére figyelmeztetést adtak ki vasárnapra az ónos eső miatt.

Hirdetés

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását egy ciklonális mező alakítja, több hullámban kell vegyes halmazállapotú csapadékra számítani.
    
Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap reggelig erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán átmeneti szakadozások lehetnek. 

Időjárás-előrejelzés vasárnap hajnalra - Forrás: met.hu

Éjszaka azonban már több helyütt várható vegyes csapadék: az északkeleti, keleti megyékben döntően hóra (kis valószínűséggel esetleg ónos szitálásra), másutt általában esőre, havas esőre kell számítani. Emellett a Dunántúlon és az Alföld délnyugati részein helyenként ónos eső is lehet.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre - Forrás:met.hu

Vasárnap napközben nagy területen hosszabb időre is jelentősen csökkenhet a felhőzet, de délutántól északnyugat felől ismét beborul az ég. Délelőtt délen és keleten mindenütt megszűnik a csapadék, majd hosszabb szünetet követően késő délutántól, estétől északnyugat felől egyre több helyen elered az eső.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra - Forrás:met.hu

Késő este, éjfél körül északkeleten azonban már havas esőre, hóra is számítani kell. Vasárnap estétől a délnyugati szelet ismét többfelé kísérik erős széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2 fok között valószínű, keleten az alacsonyabb értékekkel, de a keleti határ mentén az éjszaka első felében kissé hidegebb is lehet. Reggelre néhány fokot emelkedik a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 1 (ÉK-i határvidék) és 9 (DNY-i határvidék) fok között alakul.

.