Hirdetés

Influenza - További kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat
MTI/Mónus Márton

Influenza - További kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

Influenza 2019.

MTI

2019.01.30. 19:37

Tovább terjed az influenza, megyei bontásban térképen is mutatjuk. Az influenzajárvány miatt szinte minden kórházban korlátozzák a látogatást, és egyre több intézmény vezet be teljes látogatási tilalmat.

Hirdetés

Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma; január 21-27. között az országban az előző hetinél 70 százalékkal több, 65 000 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb jelentéséből.

Mint írták, valamennyi közigazgatási területen több influenzaszerű megbetegedést regisztráltak, mint az előző héten. Kiugróan magas volt az orvoshoz fordulók száma Tolna megyében, de sokan voltak orvosnál panaszaikkal Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Fejér megyében is.

Az elmúlt héthez viszonyítva az életkor szerinti megoszlásban jelentős változás nem történt: a betegek 37,7 százaléka gyermek, 32,6 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 22,8 százaléka, 6,9 százalékuk 60 éven feletti.

Influenzaszerű megbetegedések száma; január 21-27. között - Forrás: mti

 

Az influenzajárvány miatt szinte minden kórházban korlátozzák a látogatást, és egyre több intézmény vezet be teljes látogatási tilalmat.

Az NNK információi szerint a fővárosban teljes körű a látogatási tilalom a Szent Margit Kórházban és a Semmelweis Egyetem (SE) több klinikáján, így az onkológiai központban, a transzplantációs és sebészeti klinikán, a Bókay utcai és a Tűzoltó utcai gyerekklinikán, a pulmonológiai klinikán, a Baross utcai és az Üllői úti szülészeti és nőgyógyászati klinikán, valamint a II. számú belgyógyászati klinikán. 

Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma - Forrás:mti


Részleges látogatási tilalom van érvényben a SE I. számú belgyógyászati klinikáján, valamint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán.

Teljes körű látogatási tilalmat vezettek be a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház) budapesti, balatonfüredi és hévízi telephelyein, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Központban, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetében, valamint a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben, valamint a Nyírő Gyula Kórház - Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben, továbbá az Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben.
    

Részleges látogatási tilalmat rendeltek el a Bethesda Gyermekkórházban, a Szent János, a Szent Imre Kórházban, továbbá a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben. 
    

Pest megyében nem lehet a betegeket felkeresni a váci Jávorszky Ödön Kórházban, részleges intézkedést vezetett be a Flór Ferenc Kórház, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és a törökbálinti tüdőgyógyintézet.
    
Baranya megyében a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának fekvőbeteg-ellátó osztályain, a mohácsi, a szigetvári és a pécsi irgalmasrendi kórházban tilos a betegeket felkeresni.
    

Bács-Kiskun megyében teljes tilalom van érvényben a bajai Szent Rókus Kórházban, és részleges látogatási tilalom van érvényben a kalocsai és a bajai kórházban. Békés megyében pedig a gyulai, a békéscsabai és az orosházi kórházban.
    

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nem lehet a betegeket felkeresni a megyei központi kórházban, a kazincbarcikai és az edelényi kórházban. Részleges tilalom van érvényben az ózdi kórházban. 

Csongrád megye összes fekvőbeteg-ellátó intézményében van teljes látogatási tilalom.
    

Szintén nem lehet a betegeket látogatni a Fejér megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban és a megye több ápolási intézetében.
    

Győr-Moson-Sopron megyében részleges látogatási tilalom van érvényben a csornai kórházban, a kapuvári intézetben és a Soproni Gyógyközpont telephelyein.
    

Hajdú-Bihar megyében tilos a betegek felkeresése a Debreceni Egyetem (DE) Kenézy Gyula Egyetemi Kórház valamennyi osztályán, továbbá a DE klinikai központjának transzplantációs, szülészeti, onkohematológiai és intenzív osztályán, valamint gyermekgyógyászati klinikáján. Részleges tilalmat vezettek be a berettyóújfalui kórház egyes osztályain.
    

Heves megyében tilos a betegek látogatása a Mátrai Gyógyintézetben, valamint a gyöngyösi, az egri és a hatvani kórházban.
    

Jász-Nagykun-Szolnok megye három intézményében - a jászberényi, a karcagi és a szolnoki kórházban - is teljes körű látogatási tilalmat rendeltek el.
    

Tilos a betegeket felkeresni a tatabányai Szent Borbála Kórházban és a Nógrád megyei Szent Lázár Megyei Kórházban is, illetve részleges látogatási tilalom van a balassagyarmati Kenessey Albert Kórházban.
    

Somogy megyében részleges látogatási tilalom van a Kaposi Mór Oktatókórház kaposvári központi telephelyén, illetve a marcali és mosdósi telephelyein, valamint a Siófoki Kórházban, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban.
    

Teljes körű látogatási tilalom érvényes a Tolna megyei Balassa János Kórházban és a dombóvári Szent Lukács Kórházban.
    

Vas megyében a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház több telephelyén is tilos a betegek felkeresése, valamint a Szent László Kórház simasági és sárvári telephelyein, illetve tilos a látogatás a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban is.
    

Zala megyében tilos látogatni a Keszthelyi Kórház ápolási, belgyógyászati és krónikus osztályát, valamint a gyermekosztályt, továbbá a megyei Szent Rafael kórház II. számú belgyógyászati osztályát. Teljes körű látogatási tilalmat vezettek be a Kanizsai Dorottya Kórházban. 

.