Hirdetés

A Dal 2019 - A második elődöntőben ezt a kilenc produkciót láthatja

A Dal 2019 - A második elődöntőben ezt a kilenc produkciót láthatja

2019.02.16. 08:45

Szombaton átadják A Dal 2019 Legjobb Dalszöveg Írója elnevezésű díjat is.

Hirdetés

A Republic együttes lesz A Dal 2019 második elődöntőjének vendégfellépője, az adást szombaton 19 óra 30 perctől láthatják a Duna Televízió és a Duna World csatorna nézői

- közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

    "Egy régóta nem játszott dalt hoztunk. Amikor írtam, akkor ez egy nagyon személyes indíttatású dal volt - Cipő akkor ment el tőlünk -, ritkán játszottuk, azonban most előkerült a fiókból. Az évek során más jelentést kapott, azok az érzések, amik bennünk voltak akkor, lecsillapodtak és egy általános dalszöveg lett arról, hogy a múltban történt rossz dolgokat próbáljuk meg elfelejteni, bocsássunk meg, kérjünk bocsánatot, a jókat pedig vigyük magunkkal, adjuk tovább a gyerekeinknek, szeressük egymást és legyünk büszkék arra, akik vagyunk. Különlegessége, hogy ebben a hangszerelésben a nagyközönség először A Dal színpadán hallhatja ezt a dalt"

- árulta el Boros Csaba énekes a produkcióról.
    

A szombati második elődöntőben kilenc produkció lép színpadra:

Antal Tímea feat. Demko Gergő (dalának címe: Kedves Világ!);

a Fatal Error (Kulcs);

a Mocsok 1 Kölykök (Egyszer);

Nagy Bogi (Holnap);

a Nomad (A remény hídjai);

Oláh Gergő (Hozzád bújnék);

Pápai Joci (Az én apám);

a Ruby Harlem (Forró) és

Szekér Gergő (Madár, repülj!).

Közülük négyen kerülnek a döntőbe.
    

Szombaton átadják A Dal 2019 Legjobb Dalszöveg Írója elnevezésű díjat, amelyet a szakmai zsűri ítél oda.
    

A dalválasztó show zsűrijében Both Miklós Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Vincze Lilla előadó, dalszerző, zenepedagógus, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa és Nagy Feró, énekes, szövegíró, a Beatrice frontembere szerepel.
    

A verseny ötödik zsűritagja idén is a közönség, amely pontozhatja a dalokat és szavazhat kedvencére SMS-ben. Az érdeklődők A Dal 2019 honlapján (www.adal.hu), valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán már az adások előtt megismerkedhetnek az indulókkal. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról. 
    

A Dal műsora után közvetlenül, szombaton 21 óra 40 perctől A Dal Kulissza következik, amelyben az előadók és a zsűri is részletekkel szolgál a produkciókról. A Kulissza műsorvezetője Forró Bence és Lola lesz. 
    

A Dal 2019-be harminc produkció jutott be, közülük tizennyolcan jutottak az elődöntőbe, a 23-i fináléba nyolc versenyző kerül.
 

Szombatonként 19 óra 30 perctől a két műsorvezetővel, Dallos Bogival és Fehérvári Gábor Alfréddel, Freddie-vel kereshetik a Duna Televízió és a Duna World nézői Magyarország legjobb dalát.

.