Hirdetés

Időjárás - Csak ez az öt megye ússza meg a viharos szelet pénteken

Időjárás - Csak ez az öt megye ússza meg a viharos szelet pénteken

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.02.21. 18:37

Időjárás-változás - hidegfront érkezik a hétvégére, mutatjuk mit okoz.

Hirdetés

Jelentősen lehűl az idő a hétvégén: a leghidegebb órákban mínusz 10 fok is lehet, s helyenként napközben is csak 0 fokig melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés a hétvégére - Viharos szél - Forrás:met.hu

Pénteken a délelőtti órákban egy hidegfront hatására megerősödik, majd többfelé viharossá fokozódik az északias szél. A Dunántúl keleti felét leszámítva jellemzően 60-80 km/h-s széllökésekre lehet számítani.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken délelőtt többfelé várható eső, zápor, majd a déli óráktól észak felől elkezdődik a felhőzet csökkenése. A Duna vonalában és a Dél-Dunántúlon a nap második felében is várható csapadék. Estefelé az eső mellett a Dél-Dunántúlon havas eső is lehet, de havazás sem kizárt. A szél többfelé megerősödik, a középső területek kivételével viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 1-7 fok lehet, napközben 5-12 fokig melegszik a levegő.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás.met.hu

Szombaton túlnyomóan derült, napos idő várható, csapadék nélkül. Nagy területen megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 3 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra    

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap is több órára kisüt a nap. A minimumhőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható, de a fagyzugokban több fokkal hidegebb lehet. A nappali maximumok plusz 1 és 5 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

.