Hirdetés

Időjárás-előrejelzés hétfőtől - Lehűlés kezdődik a jövő hét közepén

Időjárás-előrejelzés hétfőtől - Lehűlés kezdődik a jövő hét közepén

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.02.17. 17:37

Időjárás-előrejelzés hétfőtől vasárnapig, február 18-24-ig.

Hirdetés

A jövő hét közepéig tart a száraz és enyhe idő. Kezdetben többfelé 10 fok felett alakulnak a maximumok, a hétvégén viszont néhol már csak 0 fokig melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre - Tartós, sűrű köd - Forrás:met.hu

Hétfőn a köd napközben fokozatosan csökken és fátyolfelhős, napos idő várható. Főként északkeleten helyenként tartósabban megmarad a párás, felhős idő. Csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és 0 Celsius-fok között alakul. Napközben 9-14 fokig melegszik a levegő, de a hosszabb ideig ködös, párás vidékeken néhány fokkal hűvösebb lesz.    

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Tartós, sűrű köd - Forrás:met.hu

 

Keddre és szerdára virradóra is köd képződik, amely napközben nagyobb területen, elsősorban az északkeleti, keleti megyékben tartósan is megmaradhat. Másutt kevés fátyolfelhőre, napos időre lehet számítani, csapadék nélkül.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Tartós, sűrű köd - Forrás:met.hu

Szerdán az északkeleti határ környékén lehet futó zápor. A minimumhőmérséklet kedden mínusz 5 és plusz 2. szerdán mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok kedden általában 10 és 15, szerdán 9 és 14 fok között alakulnak, de a tartósan borult részeken több fokkal hidegebb lesz.
    

Csütörtökön erősen megnövekszik a felhőzet, és főként a nap második felében, és inkább az északi megyékben elszórtan már eső, zápor is kialakulhat. A szél élénk, időnként erős lesz. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 4 fok lehet. Napközben 6-12 fokig melegszik a levegő.
    

Pénteken a nap első felében még elszórtan lehet eső, zápor, a délutáni órákban átmenetileg hózápor is. A szél erős, olykor viharos lesz. A minimumok 1 és 6, a maximumok 4 és 10 fok között alakulnak.
    

Szombaton és vasárnap napos, csapadékmentes idő várható. Szombaton még megerősödik a szél, vasárnap már csak élénk lesz a légmozgás. Szombaton hajnalban mínusz 8 és mínusz 2, kora délután 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

.