Hirdetés

Közel 30 ezer utast érinthet - Két hétre lezárják a Keleti pályaudvart

Közel 30 ezer utast érinthet - Két hétre lezárják a Keleti pályaudvart

2019.02.26. 21:00

Két hétre lezárják a Keleti pályaudvart májusban - naponta 25-30 ezer utast érinthet

Hirdetés

A Pécsről, Győrből, Szombathelyről utazókat is érinti majd a budapesti Keleti pályaudvar májusi, két hétig tartó lezárása - mondta a MÁV-csoport szóvivője az M1 aktuális csatornán.
 

A helyszíneket, ahonnan útnak indulva számítani kell korlátozásra.

Ezek: Tatabánya, Győr, Hegyeshalom, Sopron, Szombathely, Kaposvár, Dombóvár, Pécs, Baja, Sárbogárd, Pusztaszabolcs, Békéscsaba és utóbbin keresztül romániai útirányok. 
    

A Keleti pályaudvaron végzendő karbantartás ideje alatt, május 13-tól 26-ig, valamennyi, a pályaudvart érintő elővárosi és távolsági vonat menetrendjében lesznek változások. A vonatokat a Keletiből más állomásokra irányítják át, más állomásokat érintő módosítások is várhatóak - közölte korábban a MÁV.
    

A szóvivő az M1-nek azt mondta, jelenleg is tart annak kidolgozása, hogy melyik vonatot, pontosan hogyan érintik a változások.
    

Bíber Anett ismertetése szerint egy hétköznap 340, egy hétvégi napon valamivel kevesebb mint 300 vonat érkezik és indul a Keletiből, ez naponta 25-30 ezer utast jelent.
    

A szóvivő beszélt arról is, hogy a karbantartás részeként felújítják a peronokat, javítják a vakolatot, ellenőrzik a vasúti infrastruktúrát és cserélik az elhasználódott alkatrészeket is. Utóbbinak köszönhetően javul a műszaki biztonság és csökkennek a késések is - tette hozzá.
    

Az állomási hirdetményeken, Facebook-oldalukon, a Mávinform és ügyfélszolgálatuk segítségével adják majd át az információkat a menetrendi változásokról - jelezte Bíber Anett.

.