Ők nyerték A Dal 2019 harmadik válogatót

MTI

2019.02.02. 22:01

A Dal 2019 harmadik válogatón a zsűri döntésével még ők jutottak tovább:

Nagy Bogi és Pápai Joci nyerte holtversenyben A Dal 2019 harmadik válogatóműsorát szombaton. A zsűri döntésével még Petruska, a Ruby Harlem és a Mocsok 1 Kölykök, a tévénézők szavazataival a USNK jutott tovább az elődöntőbe a Duna Televízióban és a Duna Worldön sugárzott élő showműsorban.

A mindössze 16 éves Nagy Bogi Holnap című dala 41 pontot kapott a zsűritől, akárcsak A Dal két évvel ezelőtti győztese, Pápai Joci, aki Az én apám című dalt adta elő (mindkét számot szerzőként jegyzi Molnár Ferenc Caramel).

Negyven-negyven ponttal jutott tovább Petruska a Help Me Out of Here, valamint a Ruby Harlem a Forró című dallal. Szintén bekerült az elődöntőbe a Mocsok 1 Kölykök az Egyszer című szerzeménnyel, amely a zsűritől 39 pontot kapott.
    

A négy zsűritag zenész, előadó - Vincze Lilla, Both Miklós, Mező Misi és Nagy Feró - mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők a produkciók elhangzása alatt 1-től 10-ig pontozhattak SMS-ben, ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így jutott tovább öt dal.
    

A hatodik továbbjutó a nézők szavazataival a USNK és a Posztolj című dal lett, így ez a formáció is folytathatja.
    

Ezzel kialakult az elődöntők 18-as mezőnye, amely február 9-én, majd 16-án lép színpadra a döntőbe jutásért.

A Dal 2019 február 23-i fináléjába nyolc produkció jut.

Az adás után elindult A Dal Akusztik online szavazás is. Itt lehet szavazni a 30 versenydal akusztikus változatára február 20-án éjfélig. A győztest a műsor döntőjében jelentik be.
    

A Dal 2019-ről a www.adal.hu oldalon, valamint a műsor Facebook és Instagram oldalán található bővebb információ.

.