A Családi kör visszatér a televízió képernyőjére

2019.03.29. 21:25

Visszatér a képernyőre a megújult Családi kör.

A családban lévő digitális eszközök használatának problémáiról, hatásairól és veszélyeiről is szó lesz a megújult Családi kör című műsor első adásában - hangsúlyozta az MTI-nek adott interjúban Rókusfalvy Pál műsorvezető, aki a Duna Televízión március 31-től látható családi műsorral tér vissza a képernyőre.

A megújult Családi kört Rókusfalvy Pál lányával, Rókusfalvy Lilivel együtt vezeti. 
A Duna Televízió új műsora az 1974-től 1994-ig a Magyar Televízión futó, azonos című Családi kört idézi meg a mai kornak megfelelően - mondta el az MTI-nek Rókusfalvy Pál műsorvezető, hozzátéve: a régi műsor egy lassú és hosszabb didaktikus filmmel indult, amely általános problémákat boncolgatott.
    

"Ma azonban a modern technológia és a kütyük világa, vagy a mozaikcsaládok és az úgynevezett mamahotel-jelenség új problémákat vetnek fel" - hangsúlyozta.
Az 52 perces új műsorban pszichológus szakértők mellett ismert emberek, színészek, művészek, sportolók is megszólalnak - magyarázta. Mint mondta, az egy-egy tematika köré épülő 4-5 perces életszerű bejátszókat színészek adják elő, utána a filmben felvetett problémákról beszélget a stúdióban a két műsorvezető a meghívott vendégekkel.
    

Az első adásban a háromgyermekes Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó gondolatait ismerhetik meg a nézők, a pszichológus szakértő Geszvein Erika lesz, a műsor témája pedig a családban megtalálható digitális eszközök használatának hatásai és veszélyei körül forog.
    

A további adások vendége lesz többek között Kecskés Karina színésznő és férje, Szalai László szemész főorvos, valamint Csepregi Éva énekesnő is.
    

"Az új műsorban családi műsorvezetéssel, apával és lányával találkozhatnak a nézők. Külön kedvességet és különlegességet ad a műsornak, hogy mi is egy családot képviselünk" - hangsúlyozta. Mint elmondta, a felmerülő témákkal ők maguk is szembesültek, és így aktív résztvevőként, közvetlen tapasztalattal tudják vezetni, moderálni a műsort.
    

"Nagy ajándék számomra, hogy húsz év kihagyás után a lányommal együtt tudok a tévében dolgozni" - emelte ki a műsorvezető. "Mivel ő már több éve naponta szerepel a képernyőn, sokkal nagyobb rutinnal rendelkezik, mint én" - magyarázta. 
    

Elmondta azt is, hogy nagy csapattal dolgoznak együtt, a műsorra közösen készülnek a szerkesztőkkel, a szakértővel. Mint mondta, reményeik szerint a nézők magukra ismernek majd egy-egy jelenetben és problémakörben.

.