Hirdetés

Szombat estig több front is alakítja hazánk időjárását - Itt vannak a részletek

Szombat estig több front is alakítja hazánk időjárását - Itt vannak a részletek

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.03.15. 22:25

Itt vannak a szombatra várható időjárás részletei.

Hirdetés

Szombat estig a Kárpát-medence fölött több front is átvonul, folytatódik a változékony, gyakran felhős, esős, szeles idő.
    
Időjárás-előrejelzés szombat hajnalra

Időjárás-előrejelzés szombat hajnalra: Forrás:met.hu


Nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, eleinte elszórtan, majd északnyugaton több helyen alakul ki eső, záporeső. Éjszaka többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé, legkisebb eséllyel délnyugaton várható csapadék.

    
Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre - Forrás:met.hu

 

Szombaton kezdetben erősen felhős időre számíthatunk, de északkeleten szakadozottabb lesz a felhőzet, délután pedig délnyugat felől szakadozik fel, csökken a felhőzet, és arrafelé egyre több helyen kisüt a nap. Napközben főként a Sopron-Siófok-Szeged vonal széles sávjában valószínű eső, zápor, amely estére mindenütt megszűnik.

Pénteken a nyugatira, délnyugatira forduló szél fokozatosan mérséklődik, majd éjszaka ismét északnyugatira fordul a szél, és többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik, majd szombaton napközben a szél nyugatira, délnyugatira fordul.

 

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra - Forrás:met.hu

   A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 9 és 15 fok között várható, de délnyugaton ennél pár fokkal melegebb is lehet.

.