Itt egészíthető ki legegyszerűbben az szja-bevallási tervezete

2019.03.27. 06:04

Aki módosítani szeretné a tervezetet, használja a portál kereső funkcióját.

Az e-szja felületen egészíthetik ki, és küldhetik be legegyszerűbben az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek, a mezőgazdasági őstermelők és az egyéni vállalkozók bevallási tervezetüket az adóhatósághoz, mert a kiegészítések nélkül nem válik automatikusan bevallássá május 20-án a tervezet. 

Az e-szja felületre itt léphet be.

A többi adózónak nincs teendője, ha a tervezet adataival egyetért - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keddi, MTI-nek küldött közleményében.      

Aki módosítani szeretné a tervezetet, használja a portál kereső funkcióját, például a tavalyi, ingatlan-bérbeadásból származó jövedelemhez elég a keresőbe beírni a "bérbeadás" kulcsszót, és a webes kitöltő ahhoz a sorhoz navigálja az adózót, ahová az adatokat rögzítenie kell. Ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, a kiutaláshoz mindenképpen meg kell adni a bankszámlaszámot vagy postacímet - hívták fel a figyelmet.

Az ügyfélkapus regisztrációval rendelkezők az e-szja portál "lekér" funkciójával letölthetik a korábbi évi (16SZJA, 17SZJA), valamint az idén benyújtott 18SZJA bevallásukat, megkönnyítve ezzel annak önellenőrzését vagy javítását.

.