Megint lesz Családi kör a televízióban

MTI

2019.03.21. 12:15

Március 31-től ismét elindul az 1994-ben megszűnt népszerű műsor.

A Duna Televízió március 31-től új műsorral, a Családi körrel várja a nézőket, akik műsorvezetőként Rókusfalvy Pállal és lányával, Rókusfalvy Lilivel találkozhatnak majd vasárnap esténként 21 órától.

A Duna Televízió új műsora az 1974-től 1994-ig a Magyar Televízión futó, azonos című Családi kört idézi meg - közölte az MTI-vel csütörtökön a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

Mint kiemelték, Rókusfalvy Pál a műsorban több év után, ráadásul lányával együtt tér vissza a képernyőre.

"Nagyon élvezzük a közös munkát. Nekem még egy kicsit szokatlan, egyrészt, hogy Lilivel dolgozom együtt, másrészt, hogy húsz év után újra tévézem. A téma örök. Fontos, hogy a családdal foglalkozzunk: meghatározza a mindennapjainkat ez a kis közösség, ahova hazamegyünk és amiért dolgozunk. Úgy gondolom, hogy nagyon jó, hogy a Családi kört egy apa-lánya páros vezeti, hitelessé teszi a műsort, hiszen a saját bőrünkön éljük meg a felmerülő témákat, és így közvetlen tapasztalattal tudjuk vezetni, moderálni a műsort" - idézi a közlemény Rókusfalvy Pált.

Rókusfalvy Lili szerint nagyon jók és érdekesek lesznek a műsor témái, alkalmazkodva ahhoz, "amit 2019 diktál", amikkel minden család találkozik valamilyen úton-módon.

"Örülök neki, hogy apuval közösen vezethetjük ezt a műsort. Sok időt töltünk együtt a magánéletünkben, és bár a munkáink eddig nem nagyon fonódtak össze, mindig fontos volt számomra az ő szakmai véleménye. Jó érzés, hogy lát munka közben. A témák, amikről beszélgetünk, minket is érintenek. Sok dologban nem értünk egyet, de szerintem ez így van jól, hiszen két külön generáció vagyunk: én tudom képviselni a fiatal anyát, apa pedig az idősebb édesapát és nagyszülőt" - közölte Rókusfalvy Lili, akit az M2 Petőfi TV műsorvezetőjeként ismerhettek meg a nézők.

A Családi körben több kisfilmmel, történettel készülnek az alkotók, illetve a stúdióbeszélgetések során a szakértő pszichológuson kívül ismert emberek is megszólalnak majd az adásokban.

A műsorvezetők a meghívott vendégekkel olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy mit jelent számunkra a család? Hogyan óvjuk meg belső körünket és miként tehetjük azt újra meg újra hátországgá? Mi történik akkor, ha éppen ez a közeg sérül?

A március 31-i első adás a családban lévő digitális eszközök körül forog majd.

.