Hirdetés

Rengetegen regisztráltak már Ferenc pápa csíksomlyói látogatására

Rengetegen regisztráltak már Ferenc pápa csíksomlyói látogatására

2019.03.07. 23:03

Ferenc pápa május 31. és június 2. között látogat Romániába.

Hirdetés

Nagy az érdekélődés Ferenc pápa csíksomlyói látogatása iránt, alig egy hét alatt mintegy 50 ezren regisztráltak az eseményre az erre kijelölt honlapon - közölte csütörtökön a látogatás szervezéséért felelős sajtóbizottság.

Bodó Márta, a csíksomlyói pápalátogatást előkészítő sajtóbizottság tagja az erdélyi római katolikus egyházmegyék által működtetett Romkat.ro hírportálnak elmondta: az eseményre való regisztráció március 1-jén kezdődött, és már látszik, hogy nagy az érdeklődés. Március 6-ig több mint 300 csoport és körülbelül 45-50 ezer személy regisztrált. Emellett a szervezők 100 különféle kérdést, észrevételt tartalmazó elektronikus levelet is kaptak. A sajtóbizottság a telefonos megkeresésekre is igyekszik érdemben válaszolni.
    

A pápalátogatáson résztvevők a Pontifex.ro honlapon regisztrálhatnak. Ezt azért hozták létre, mert a csíksomlyói nyereg több mint tíz hektárnyi felülete biztonsági okokból el lesz kerítve, az ott kialakított szektorokba egy ingyen, elektronikus postán elküldött vonalkódos regisztrációs jegy alapján lehet csak bejutni, amit a résztvevőknek előzőleg ki kell nyomtatniuk.

Azok akik nem regisztrálnak, csak távolról, kivetítőn követhetik a pápa által bemutatott misét.
    

A regisztráció egyének és csoportok számára lehetséges, de a szervezők a csoportos regisztrációt javasolják, mert az sokkal egyszerűbb. Ez utóbbi esetben a csoportvezető regisztrál, a regisztráció lezárulta, március 31. után is ő kapja meg elektronikus formában a kinyomtatandó jegyeket. A szervezők ugyanakkor az egyénileg vagy családdal érkezőket is szívesen látják.
    

Ferenc pápa május 31. és június 2. között látogat Romániába, a tervek szerint június 1-jén a csíksomlyói hegynyeregben tart latin nyelvű szentmisét.

.