Itt a legfrissebb időjárás-előrejelzés a következő napokra

Időjárási hírek

2019.05.10. 18:27

Változékony, szeles idő, viharos lökésekkel. Mutatjuk a következő napok időjárásának részleteit.

Szombat estig a Kárpát-medence fölé kissé enyhébb légtömegek érkeznek dél, délnyugat felől, így az ország nagy részén 20 fok felett alakul a maximum-hőmérséklet.

Időjárás-előrejelzés péntek

Időjárás-előrejelzés péntek estére - Forrás:met.hu

A gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, szombat délután azonban fátyolfelhők sodródnak be nyugatról, majd kora estétől már érzékelhető felhőzetnövekedés kezdődik. Az előttünk álló éjszaka kevés felhő lesz az égen, helyenként pára-, illetve ködfoltok is képződhetnek. Pénteken délután szórványosan alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok is. Csapadékra legnagyobb esély a Dunántúlon, a Tisza vonala mentén, valamint az Északi-középhegységben van.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton késő délutántól északnyugat, nyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar, és a csapadéksáv estig hozzávetőleg a Duna vonaláig jut. Pénteken az északnyugati, nyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, az éjszakai mérséklődést követően szombaton már délnyugati, nyugati áramlás lesz a jellemző időnkénti élénkülésekkel. Szélerősödés zivatar környezetében is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 19 és 24 fok közt várható, a déli vidékeken lesz a melegebb.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik az északias szél, keletebbre élénk szél várható.


Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn többfelé várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szelet nagy területen viharos lökések kísérik.

.