Első- és másodfokú figyelmeztetést adtak ki több megyére fagyosszentek idejére

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.05.12. 17:27

Röviden: átmeneti lehűlés és sok eső várható fagyosszentek idejére. Mutatjuk a részleteket a jövő hétre:

A jövő héten is sok eső várható, a fagyosszentek idején pedig átmeneti lehűlésre is készülni kell - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre - viharos szél - Forrás:met.hu

Az MTI-nek vasárnap eljuttatott prognózis szerint hétfőn többfelé várható eső, zápor, délkeleten néhol zivatar, de az ország északkeleti harmadában estefelé lehet csak csapadék. A Dunántúlon többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon viharossá fokozódik, keleten megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések.

Hétfőre az erős szél, illetve eső miatt több megyére figyelmeztetést is kiadtak. Győr-Moson-Sopron és Vas megyére a szél veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu


A legalacsonyabb hőmérséklet 6-13 fok között, a nappali maximum nyugaton 9, keleten 24 fok körül alakul.
    

Kedden és szerdán is sokfelé várható eső, zápor, keleten helyenként zivatar is, többfelé lesz erős, néhol viharos a szél. A minimumhőmérséklet kedden 4-11, szerdán 6-13 fok között valószínű. A maximumhőmérséklet kedden 7-21, szerdán 9-21 fok között alakul, keletről nyugat felé haladva lesz egyre hidegebb.
    

Csütörtökön is többfelé várható eső, zápor, keleten, északkeleten helyenként zivatar. A leghidegebb órákban 5-11 fok lehet. Napközben 15-21 fok között alakul a hőmérséklet. 
    

Pénteken is lehet eső, zápor, a legalacsonyabb hőmérséklet 5-11, a legmagasabb 17-22 fok között valószínű.
Szombaton elszórtan valószínű eső, zápor, a minimumhőmérséklet 5-12, a maximumhőmérséklet 19-24 fok között alakul.
Vasárnap napos idő lesz, csak néhol záporral. A leghidegebb órák 7-14 fokos hőmérséklete napközben 20-25 fokig melegszik - olvasható az előrejelzésben.

.