Hirdetés

Riasztást adtak ki károkozó vihar, szél és jég miatt öt megyére
MTI/Czeglédi Zsolt

Riasztást adtak ki károkozó vihar, szél és jég miatt öt megyére

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.05.28. 16:57

Másodfokú riasztásokat adtak ki a heves zivatarok veszélye miatt. Károkozó szél, nagy méretű jég is lehet. Részletek:

Hirdetés

Több délkeleti járásra már másodfokú riasztást adtak ki kedd délután a várható heves zivatarok miatt. Az érintett területeken olyan zivatarok lehetnek, amelyeket károkozó szél vagy nagy méretű jég kísér.

Időjárás-előrejelzés - Másodfokú riasztást adtak ki

Időjárás-előrejelzés - Másodfokú riasztást adtak ki - Forrás:met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez kedd délután eljuttatott veszélyjelzés szerint Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vannak, illetve lehetnek másodfokú riasztások. 
    

Szintén a heves zivatarok veszélye miatt Budapesten, valamint Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
  

Időjárás-előrejelzés - Felhőszakadás

Időjárás-előrejelzés - Felhőszakadás - Forrás.met.hu

  

Emellett a fővárosban, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
    

Éjfélig szórványosan várhatók zivatarok viharos széllel. A Dunától keletre és a Dunántúl északkeleti részén helyenként intenzív vagy heves zivatarra is van esély viharos (akár óránkénti 90 kilométeresnél is erősebb) széllökés, nagyobb méretű jégdarabok kíséretében. A zivatarokat a Dunától keletre és a Dunántúl északkeleti részén helyenként felhőszakadás kísérheti. 
    

Szerdán a Dunától keletre és esetleg délnyugaton valószínű elszórtan zivatar, ezeket, elsősorban az Alföldön, helyenként felhőszakadás kísérheti. Északnyugaton napközben egy-egy 65-70 kilométer/órás széllökés is előfordulhat.