Hirdetés

Itt van a meteorológiai szolgálat legfrissebb időjárás-előrejelzése

Itt van a meteorológiai szolgálat legfrissebb időjárás-előrejelzése

Időjárási hírek

MTI/www.met.hu

2019.05.15. 01:35

Három megyére figyelmeztetést is kiadtak. Itt vannak a részletek.

Hirdetés

Általában borult lesz az ég, de a keleti, északkeleti megyékben átmenetileg több alkalommal is elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu


Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás.met.hu

Általában borult lesz az ég, de a keleti, északkeleti megyékben átmenetileg több alkalommal is elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet. Továbbra is sokfelé várható eső, zápor; a keleti, északkeleti határ közelében szerdán is kialakulhat egy-egy zivatar. A legtöbb csapadék a Dunántúlon ígérkezik. A Dunántúlon még szerdán is viharos lökések kísérhetik az északi szelet, másutt csupán élénk széllökések lehetnek.

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 8, 15, északkeleten 16, 20 fok között alakul.

Nyugaton hidegfront, a keleti, délkeleti országrészben melegfront jellegű hatás várható. Mindkét frontra érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve vérnyomás-ingadozás. A nyugaton élőknél nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Asztmatikus rohamok léphetnek fel. A keleten lakóknál álmatlanság jelentkezhet, csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon.

.