Hirdetés

A hétvégén sem ússzuk meg a viharos időjárást - Itt a hétvégi riasztás
pixabay

A hétvégén sem ússzuk meg a viharos időjárást - Itt a hétvégi riasztás

Időjárási hírek

www.met.hu

2019.06.22. 01:28

Az ország egy területére zivatarrendszer érkezik. Másodfokú figyelmeztetést adott ki meteorológiai szolgálat.

Hirdetés

A napsütés mellett a hétvégén is országszerte lehetnek záporok, zivatarok. A meleg is mérséklődik kissé, vasárnap 22 és 30 fok között alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Felhőszakadás, zivatar - Figyelmeztető-időjárás-előrejelzés szombatra

Felhőszakadás, zivatar - Figyelmeztető-időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra - Forrás:met.hu

Szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. A déli, délutáni időszakban többfelé várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső.

Késő délutántól délnyugat felől egy jelentős csapadékkal járó és helyenként heves zivatarokat okozó zivatarrendszer érkezése valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de északon az északkeleti szél megélénkül.

Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap többnyire közepesen és erősen felhős lesz az ég, pár órára süt ki a nap. Sok helyen várható eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is. Az északi, északkeleti szél a időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg megerősödik.
Vasárnap a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 30 fok között valószínű, de a Nyugat-Dunántúlon 22, 23 fok is lehet.

.