Hirdetés

Figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat az egész országra - Mutatjuk a részleteket

Figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat az egész országra - Mutatjuk a részleteket

Időjárási hírek

2019.06.01. 20:27

Az egész országra figyelmeztetést adtak ki vasárnapra.

Hirdetés

Zivatarveszély miatt vasárnapra az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnapra - Zivatar

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

 

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: szombaton késő estig az ország délkeleti harmadán és északnyugaton, illetve esetleg a Dunántúl középső részén várható helyenként zivatar.

Vasárnap elszórt jelleggel már máshol is, legkisebb eséllyel az Észak-Alföldön várható zivatarok kialakulása, ismét inkább a délutáni, esti órákban.
A zivatarokat kisebb méretű jég, nagyobb mennyiségű (20-30 milliméter) csapadék, esetleg viharos (60-70 kilométer/órás) szél kísérheti.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet általában 11-17 fok között alakul. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn gomolyfelhő-képződés mellett egyre több és vastagabb magasszintű felhőzetre is számíthatunk, de emellett többórás napsütés várható. Főként délután, este, és főleg az ország déli felén több helyen alakul ki zápor, zivatar, az északi tájakon kisebb a csapadék előfordulási esélye. 

.