Hirdetés

Pünkösdi hosszú hétvége - Ezek a legvonzóbb belföldi úti célok pünkösdkor

Pünkösdi hosszú hétvége - Ezek a legvonzóbb belföldi úti célok pünkösdkor

MTI

2019.06.01. 15:15

Már nem csak a pünkösdi hétvégére fogynak szálláshelyek.

Hirdetés

A pünkösdi hosszú hétvége a negyedik extra üdülési lehetőség az évben. A Szallas.hu foglalási adatai alapján 32 százalékkal nő a forgalom a tavalyi év pünkösdi időszakához képest, a legtöbben Gyula, Siófok és Eger szálláshelyeit választották.

A portál, MTI-nek küldött közleménye szerint az átlagos foglalási érték 46 ezer forint ezen a hosszú hétvégén. SZÉP-kártyás fizetést a vendégek 14 százaléka jelölt meg előzetesen, esetükben a foglalás átlagértéke jóval magasabb, 86 ezer forint. Az adatbázis alapján a SZÉP-kártyások jellemzően hosszabb kikapcsolódást választanak - mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere.
    

A foglalások 27,4 százaléka apartmanba, 23,4 százaléka vendégházba, és 15,7 százaléka panzióba szól.
A legvonzóbb belföldi úti célok között van Szeged, Hajdúszoboszló, Balatonfüred és a főváros is. A települések előkelő top tízes népszerűségi listáján még Sopron, Nyíregyháza és Keszthely kapott helyet. 
    

Heves, Veszprém és Somogy megye részesedik legnagyobb arányban a foglalásokból - tette hozzá a szakember. 
A Szállás.hu előrejelzése szerint a következő, augusztus 20-ai hosszú hétvégére is fogynak már a szabad helyek.
    

Hajdúszoboszló, Szeged, Siófok, Eger és Debrecen a legnépszerűbb - mondta Keresztes Nóra. Hozzátette, hogy az előfoglalási adatok alapján Gyula, Nyíregyháza, Budapest, Balatonfüred és Pécs is jelentős vendégforgalomra számíthat nyár végén.

A külföldi úti célok közül Torockó, Prága, Korond, Déva és Zadar a legkeresettebb - közölte.

.