Ha nyaralni indul a hétvégén, erre számítson a határátkelőhelyeken

police.hu

2019.07.12. 23:07

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

A horvát és a görög tengerparton már tart a nyaralási szezon, ami Magyarország schengeni külső határain, főként a szerb és a horvát, kisebb mértékben a román viszonylatban a kilépő irányban, elsősorban a személyautók, illetve a buszok forgalmában okozhat várakozást a közúti határátkelőhelyeken. Emellett a legtöbb európai országban befejeződött a tanév és kezdődött a nyári szünet, valamint a szabadságolási időszak, ami további forgalomnövekedéssel járhat. 

A hétvégén szombat 15 óra és vasárnap 22 óra között kamionstop lesz. Emiatt pénteken és szombaton, valamint hétfő hajnaltól erőteljes tehergépjármű forgalommal kell számolni.

Ausztria a schengeni belső határokon átvezető utakon gyakoribb ellenőrzést folytat. Ennek következtében több volt határátkelőhelyen, határon átvezető úton, elsősorban Hegyeshalom, Sopron, Kópháza, Fertőd térségében Ausztria felé eseti jelleggel torlódás alakulhat ki, ahol a várakozás akár a 30-60 percet is elérheti.

A letenyei határátkelőhelyen élénk forgalommal számolhatnak az utazók. A hét minden napján, akár 30 perces várakozást is eredményezhet.

Péntek déltől szombat késő délutánig kilépő irányban, valamint szombat délutáni óráktól vasárnap estig a belépő irányban, a személyforgalomban 60-90 perces, az autóbusz forgalomban akár 30-90 perces várakozás is kialakulhat

Aki szeretné elkerülni Horvátország felé a várakozást, annak érdemes hétköznapi utazási időpontot választania, illetve az Isztriai-félszigetre utazóknak az M70-es autópályán Szlovénia felé kerülőt tenni.

A tompai közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban kilépő irányban pénteken késő estig és szombaton délelőtt, illetve belépő irányban péntektől vasárnap késő estig 30-90 perces várakozással lehet számolni.

Bővebb infó: police.hu

.