Hirdetés

Erre készüljön csütörtökön - Távolabbi kilátások - Itt a friss időjárás-előrejelzés a hétvégéig

Erre készüljön csütörtökön - Távolabbi kilátások - Itt a friss időjárás-előrejelzés a hétvégéig

Időjárási hírek

2019.07.18. 01:19

Itt a friss időjárás-előrejelzés csütörtökre. Távolabbi kilátások szombatig.

Hirdetés

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé melegebb, nedvesebb és labilis állapotú légtömeg érkezik, ami kedvezőbb feltételeket biztosít záporok, zivatarok kialakulásához.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Csütörtökön már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A hevesebbek a Dunántúlon várhatók, ott több alkalommal is lehet csapadék. Az északnyugati szelet szerdán az ország középső harmadában olykor erős széllökések kísérik, majd mérséklődik a légmozgás, éjszaka és csütörtökön csak zivatarokban lehet erős vagy viharos a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10, 17 fok között    alakul, de az északi völgyekben néhol 8, 9 fok is lehet. 
 A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24, 29 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken a többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar. A szél, a zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás.met.hu

Szombaton nagyrészt napos időre számíthatunk. Keleten zápor, zivatar kialakulhat. A délnyugati, déli szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között várható.

.