Hirdetés

Hamarosan indul a Bőköz összművészeti fesztivál - részletek
MTI

Hamarosan indul a Bőköz összművészeti fesztivál - részletek

MTI

2019.08.18. 11:04

Nyolcvan program, négyszáz fellépő és kiállító.

Hirdetés

Huszonöt helyszínen nyolcvan programmal, négyszáz fellépővel és kiállítóval rendezik meg a baranyai Ormánság négy településén a Bőköz összművészeti fesztivált augusztus 23. és 25. között - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Mint írták, Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Ős-Dráva Látogatóközpontja várja az érdeklődőket. A háromnapos rendezvényen mások mellett a Ghymes, a Talamba Ütőegyüttes, a Hot Jazz Band, a Makám és a Rudan Joe Akusztik Band, a Tárkány Művek és a Misina Táncegyüttes is színpadra áll és Karácsony János James LGT-dalokat énekel - derül ki a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményéből. 

A gyerekek, családok számára működik majd a Levendula Játszóház, ahol Csernik Szende székely népmesemondó, a Pámpillás Bábszínház, Toma és Csapata és Krizsán Edith sakknagymester is gondoskodik majd a gyermekek szórakoztatásáról.

A térség természeti, táji értékeit templomjáró körúton, biciklitúrán, természetjáró túrákon tanulmányozhatják az érdeklődők, de lesz akadályverseny és játszónap is, ahogy a Magyar Pásztorkutyák Terelőversenyét is megtartják.

A helyi jellegzetességeket a szaporcai Eperfa tájházban, a Cifra Házban, a kémesi Tájházban, a tésenfai Hagyományunk Őrzőházában láthatják az érdeklődők, lesz kézműves vásár és számos kiállítás is az eseményeknek otthont adó településeken.

A fesztivál a kezdetektől missziójának tekinti, hogy segítse a települések iskolásait, idén a Gemenci erdőbe, illetve a horvátországi Kopácsi-rét természetvédelmi területre juthatnak el.

A rendvény számára kiemelten fontos, hogy karbonmentes legyen, ezért faültetéssel járulnak hozzá a karbonlábnyom semlegesítéséhez és a biológiai sokszínűség fenntartásához. Idén 30 őshonos tájfajta gyümölcsfát ültettek el a települések fesztiválhelyszínein - jelezték a szervezők a közleményben.

A közleményben kitérnek rá, hogy a fesztivál programjai ingyenesen látogathatóak, az esti nagykoncertekre ugyanakkor belépővel látogathatók.

A rendezvényről további információk a bokozfeszt.hu internetes oldalon olvashatók.

.