Hirdetés

Itt a friss időjárás-előrejelzés az utolsó nyári hétvégére
MTI/Kovács Tamás

Itt a friss időjárás-előrejelzés az utolsó nyári hétvégére

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.08.29. 20:23

Itt a meteorológiai szolgálat legfrissebb időjárás-előrejelzése augusztus utolsó napjaira és szeptember elsejére.

Hirdetés

Az utolsó nyári hétvégén is sok lesz a napsütés, kánikulával, néhol 35 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken a sok napsütés mellett a délutáni, esti órákban elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok, nagyobb eséllyel az Alföldön, az északi hegyekben és északnyugaton. Zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban általában 16-21 fok lesz, de a szélvédett völgyekben ennél kissé hidegebb, a városokban, magasabb helyeken és a Balaton partján kissé melegebb lesz a hajnal. Napközben 28-35 fok lesz, az Alpokalján van esély 30 fok alatti értékekre.

Időjárás-előrejelzés szombatra    

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton is napos időre lehet számítani. Elvétve fordulhat elő zápor, zivatar. Zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A minimumhőmérséklet 14-21, a maximumhőmérséklet 29-34 fok között várható.
 Időjárás-előrejelzés vasárnapra   

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap, szeptember elsején is nagyrészt derült vagy gyengén felhős lesz az idő. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 29-34 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

.