Hirdetés

Zivatarveszély! - Egyes területeken széllel, jéggel felhőszakadás is előfordulhat szombaton
MTI/Varga György

Zivatarveszély! - Egyes területeken széllel, jéggel felhőszakadás is előfordulhat szombaton

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.08.03. 01:25

Országos zivatarveszély, egyes területeken felhőszakadás. Figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Itt vannak a részletek:

Hirdetés

Zivatarveszély miatt szombatra is az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szombatra

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Emellett Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyére felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: szombat kora hajnalig több helyen - egyre inkább a Dunától keletre, elsősorban az ország középső sávjában - 20 milliméternél is több csapadék hullhat, egyes helyeken 40 milliméter feletti mennyiség is előfordulhat. A felhőszakadás mellett, kezdetben az ország déli határához közeli részén a zivatarhoz viharos szél és nagy méretű jég társulhat.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Az éjszaka további részében a középső országrészben és keleten újabb intenzív záporok, illetve zivatarok alakulhatnak ki, egy-egy helyen jelentősebb mennyiségű csapadékkal, esetleg felhőszakadással.

Szombaton délután, este elszórtan, főként a középső és keleti területeken fordulhat elő zivatar, néhol erős szél kíséretében.
Az előrejelzés szerint szombat hajnalban 14-18 fok lesz, napközben pedig 23-27 fokig melegszik a levegő.

.