Hirdetés

Időjárás-előrejelzés a következő 1 hétre - Kétnaponta érkeznek majd frontok

Időjárás-előrejelzés a következő 1 hétre - Kétnaponta érkeznek majd frontok

Időjárási hírek

www.met.hu

2019.09.26. 15:17

Ilyen időjárás várható a hétvégén és a jövő hét elején. Mutatjuk a részleteket:

Hirdetés

Az előttünk álló 6-8 nap során is folytatódik a változékony időjárás. A jelenlegi számítások szerint kétnaponta érkeznek majd frontok nyugat felől fölénk (szombaton, hétfőn és szerdán-csütörtökön). Az időjárási frontokkal csapadék is érkezik, de nem nagy mennyiségben.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken nyugat felől egy vékony, szakadozott felhősáv vonul át az országon. Mindenütt több-kevesebb napsütés várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton az ország északi felén erősen felhős időre számíthatunk, és több helyen fordulhat elő eső, zápor. A déli, délnyugati szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 24 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap a csökkenő felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. A délnyugati, déli szél többfelé megélénkül, északnyugaton helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 25 fok között várható.

A jelenlegi számítások szerint a jövő hét közepéig összességében nagyjából 2 és 15 mm közötti csapadékra lehet számítani az ország nagy részén. A frontok közötti időszakokban nagyrészt napos idő várható. A szél főleg vasárnaptól élénkül, erősödik meg sokfelé.

A nappali hőmérséklet többnyire kevéssel 20 fok fölé emelkedik. A jövő hét közepétől valószínű több fokos lehűlés. Viszonylag enyhék lesznek az éjszakák, fagyveszély a jövő hét közepéig nem várható.

.