Hirdetés

Időjárás-előrejelzés az első októberi napra - Hamarosan nagyot változik az időjárás

Időjárás-előrejelzés az első októberi napra - Hamarosan nagyot változik az időjárás

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.10.01. 01:25

Hamarosan nagyot változik az időjárás. Mutatjuk a részleteket, hogy mikortól.

Hirdetés

A következő 36 órában előbb elhagyja a Kárpát-medencét a gyorsmozgású hidegfront, majd kedden anticiklon helyeződik térségünk fölé. Az ország nagyobb részén jelentősen veszít erejéből a szél.

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre - Forrás:met.hu

Kedden sok napsütésre számíthatunk kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Kezdetben az északnyugatira, nyugatira forduló szél a délnyugati országrész kivételével sokfelé lesz viharos, a legerősebb széllökések az északi tájakon, valamint a magasabban fekvő területeken várhatók. Kedden többfelé megélénkül, főleg az Észak-Dunántúlon megerősödik a déli, délnyugati szél.

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul, de a szélvédett északi völgyekben és a homokhátságokon ennél hidegebb is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 21 és 25 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

Szerdán egy hidegfront érkezik. Eleinte változóan felhős lesz az ég, majd napközben északnyugat, nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Északnyugat, nyugat felől egyre többfelé valószínű eső, zápor, néhol zivatar is lehet.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Csütörtökön többfelé lesz eső, zápor. A Kisalföldön már kora délelőttre, a Tiszántúlon azonban csak estére áll el az eső. Az északnyugati szeletnagy területen kísérik majd erős, olykor viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul. 

.