Hirdetés

Lehűlést hoz a hidegfront - Itt a legfrissebb időjárás-előrejelzés szerdára
pixabay

Lehűlést hoz a hidegfront - Itt a legfrissebb időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.09.18. 01:25

Szerdára már gyengül a nappali felmelegedés. További részletek:

Hirdetés

Szerda estig a Kárpát-medence fölött egy hidegfront átvonul, mögötte egyre szárazabb, hidegebb levegő érkezik, több fokkal gyengül a nappali felmelegedés.

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás:met.hu

Éjszaka tovább csökken a felhőzet, de délen még reggelig sok lesz a felhő. Eleinte főként délen és nyugaton, majd reggel már csak a déli határvidéken alakulhat ki eső, zápor, zivatar.

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás:met.hu

Szerdán a déli határvidéken is csökken a felhőzet, napközben gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csak északkeleten lehet több gomolyfelhő. Csapadék nem várható. Az északnyugati, északi szél több helyen megerősödik, szerdán néhol viharossá fokozódik, majd délután fokozatosan mérséklődik a légmozgás. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között valószínű, de az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 16 és 20 fok között alakul.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig

Nagyrészt gomolyfelhős, napos idő várható, pénteken lehet helyenként több a felhő, illetve vasárnap szinte zavartalan lesz a napsütés. Kezdetben északkeleten záporeső előfordulhat, majd csapadék nem várható.

.