Hirdetés

Tájékoztató kampány indul a fogyasztóvédelemről
pixabay

Tájékoztató kampány indul a fogyasztóvédelemről

MTI

2019.09.18. 12:07

A kampány során egy online felületen tájékoztatják Magyarország 800 ezer vállalkozását arról, hogy milyen feltételeknek kell megfelelniük egy fogyasztóvédelmi ellenőrzéskor.

Hirdetés

A fogyasztóvédelem nemcsak a vásárlók, de a vállalkozások szempontjából is fontos, ezért is indított a vállalkozások kötelezettségeiről közös tájékoztató kampányt a Budapesti Békéltető Testület (BBT) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara - mondta a BBT elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

Baranovszky György hozzátette: a kampány során egy online felületen tájékoztatják Magyarország 800 ezer vállalkozását arról, hogy milyen feltételeknek kell megfelelniük egy fogyasztóvédelmi ellenőrzéskor.

Hangsúlyozta: ha a vállalkozók megtanulják, hogy milyen fogyasztóvédelmi kötelezettségeik vannak, akkor könnyebb helyzetben lesznek a fogyasztók, hiszen így felkészültebb vállalkozásokkal fognak találkozni.

A testület elnöke bizakodva beszélt a fogyasztóvédelem alakulásáról, mint mondta: szeptember elsejétől jelentős változás történt a területén, a kereskedelempolitika a fogyasztóvédelemmel koherens szintre került egy államtitkárságon belül, a jobb kommunikáció révén pedig várhatóan könnyebb lesz eljutni a vidéki fogyasztókhoz is.

.