Hirdetés

Friss időjárás-előrejelzés a hétvégére -  Már azt is látni, mikor érkezik a lehűlés

Friss időjárás-előrejelzés a hétvégére - Már azt is látni, mikor érkezik a lehűlés

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.10.24. 20:57

Csütörtökön volt, ahol 29 fok feletti hőmérsékletet mértek. Időjárás-előrejelzés az utolsó októberi hétvégére valamint távolabbi kilátások.

Hirdetés

Csütörtökön ismét megdőlt a napi melegrekord: 29 Celsius-fok feletti hőmérsékletet mértek Körösszakálon, hétvégén azonban már mérséklődik a meleg, jövő héten pedig markáns hidegfront hoz jelentős lehűlést - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök este a Facebook-oldalán.

A Hajdú-Bihar megyei községben az előzetes adatok alapján 29,1 Celsius-fokig melegedett a levegő, eddig az 1923-as 27 fok volt a napi rekord.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében azt írta, pénteken még a makacsabb dunántúli ködfoltok is feloszlanak a déli órákra. Ezt követően már országszerte derült, napos, csapadékmentes idő lesz. A leghidegebb órákban többnyire 4-11 fok lesz. Napközben 22-26 fokig melegszik a levegő.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

A hétvégén erősödhet a ködhajlam. Szombatra virradó éjszaka többfelé képződik köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet. Elsősorban a Dunántúlon és az északi tájakon kiterjedtebb ködtakaró is létrejöhet, amelynek egy része néhol tartósan megmaradhat, másutt viszont napközben nagyrészt feloszlik, és naposra fordul az idő. A minimumhőmérséklet 3-12, a maximumhőmérséklet általában 20-25 fok között alakul, a tartósan ködös, borús tájakon viszont több fokkal hidegebb lesz.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnapra virradóra is többfelé tartósan megmaradhat a köd. A ködös tájakon helyenként szitálás előfordulhat. Másutt viszont napos idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-11 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet a napos tájakon 20 és 24 fok között valószínű, a tartósan ködös, felhős területeken több fokkal ez alatt marad - olvasható az előrejelzésben.

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn már helyenként zápor is valószínű. Az északnyugatira, északira forduló szél helyenként megerősödik. Hétfőn a minimumok 2 és 11, a maximumok 11 és 22 fok között alakulnak majd. 

Kedden már több helyen várható eső, zápor. Az északi szél élénk vagy erős lesz. A leghidegebb órákban 4-11 fok lesz, s napközben is csak 7-15 fokig emelkedik a hőmérséklet.

.